Welkom bij Fysiotherapie Ton van der Ven

Een praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie.
Samen op zoek naar de zorg die het beste bij u past.

Contact Nieuws

Etalagebenen


etalagebenen_3.jpg

Etalagebenen of in het Latijn ‘claudicatio intermittens’ genoemd, wat letterlijk betekent: met tussenpozen mank lopen, is een aandoening waarbij de slagaders in de benen vernauwd zijn.

Mensen met etalagebenen kunnen tijdens het lopen pijn of een vermoeid gevoel ervaren. De klachten verdwijnen na enige tijd stilstaan. Roken, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, erfelijkheid of een ongezonde leefstijl zijn risicofactoren voor het ontwikkelen van etalagebenen.

 

Om u van deze klachten af te helpen of te doen verminderen zal uw fysiotherapeut u gesuperviseerde looptherapie geven. Hierbij krijgt u onder begeleiding oefentherapie waardoor de kleinere bloedvaten beter gebruikt worden en de doorbloeding naar de spieren toe verbeterd.  Daarbij is het ook belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan een gezonde leefstijl. Na deze therapie is het de bedoeling dat de patiënt voldoende handvatten heeft om dit zelfstandig voort te zetten en verdere vernauwingen te voorkomen.

 

Vaak rijst de vraag bij patiënten of de doorbloeding door middel van massage verbeterd kan worden, maar dit heeft weinig nut. Alleen een actieve aanpak zal u helpen!

Mocht u dit soort klachten ervaren dan kunt u contact opnemen via 0226-390902 of info@fysiotonvdven.nl.Trots aangedreven door e107, alle merknamen zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectievelijke eigenaars, alle andere content is eigendom van Fysiotherapie Ton van der Ven.

Made with Jimako / exas.nl / Triggertekst

Fysiotherapie Ton van der Ven Nieuws

icon