Welkom bij Fysiotherapie Ton van der Ven

Een praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie.
Samen op zoek naar de zorg die het beste bij u past.

Contact Nieuws

Artrose knie of heup


ingang_praktijk.jpg

Artrose knie of heup: Wat kan ik hier nog aan doen?

Steeds meer mensen krijgen te maken met artrose, in de volksmond ook wel ‘slijtage’ genoemd.

Bij deze aandoening wordt door het verouderingsproces het kraakbeen in de knie dunner en kwetsbaarder. Deze verandering van het gewricht kan pijn, stijfheid en afname van activiteit tot gevolg hebben.  

Is het dan zo dat hier niks aan toe doen is? Nee, we kunnen hier wel degelijk iets aan doen. Al is het verouderingsproces niet tegen te gaan. Blijkt uit onderzoek dat spierkracht en conditietraining een zeer positief effect hebben op de afname van pijn bij zowel knie- als heupartrose.

Netwerk Artrose, een samenwerking tussen het noordwest ziekenhuisgroep, huisartsen en fysiotherapie praktijken, hebben gezamenlijk het stepped-care model ontwikkeld.

Hoe ziet de stepped-care eruit?

In eerste instantie start u bij de fysiotherapie, waar huiswerkoefeningen en informatie informatievoorziening, ondersteund vanuit een door Netwerk Artrose ontwikkelde app, centraal staan. In deze fase komt u ongeveer drie keer bij de fysiotherapeut.

Mocht dit niet het gewenste effect geven, kan na overleg besloten worden om een intensiever trainingstraject op te zetten. Of u eventueel door te verwijzen voor verder onderzoek in het ziekenhuis.

Behoefte aan extra informatie?

Alle informatie is terug te vinden op www.netwerkartrose.bnw.nl. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor verdere informatie of de bovenstaande behandeling. U kunt zich aanmelden via 0226-390902 of info@fysiotonvdven.nl

Logo ArtroseTrots aangedreven door e107, alle merknamen zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectievelijke eigenaars, alle andere content is eigendom van Fysiotherapie Ton van der Ven.

Made with Jimako / exas.nl / Triggertekst

Fysiotherapie Ton van der Ven Nieuws

icon